administratie.ro

eurourbanism.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Vineri, 17 Mai 2013

Muzeu virtual al echipamentelor de comunicaţii electronice, inaugurat de ANCOM pe propria pagină de internet

statie_comunicatii.jpgPrimul muzeu virtual al echipamentelor de comunicaţii electronice din România a fost re-inaugurat, vineri, de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), cu ocazia aniversării, la nivel mondial, a Zilei Internaţionale a Telecomunicaţiilor.
Potrivit ANCOM, muzeul conţine imagini ale unor echipamente de comunicaţii scoase din uz, puse la dispoziţie de către angajaţii Autorităţii şi prezintă publicului o ilustrare a modului în care au evoluat comunicaţiile de-a lungul vremii.

Vineri, 20 Februarie 2009

Guvernul a infiintat Consiliul interministerial in domeniul tehnologiei informatiei

Guvernul a decis constituirea unui consiliu interministerial denumit ''Consiliul pentru promovarea societatii informationale in Romania'', care va aproba si coordona proiectele in valoare de peste 100.000 euro din domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei ale institutiilor publice.

Luni, 16 Februarie 2009

ZIARUL FINANCIAR: "ANC se pregateste pentru al patrulea sef in ultimii cinci ani"

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii, arbitrul care face regulile si supravegheaza piata locala de servicii postale si telecom - cu o valoare anuala de peste 5 mld. euro, ar putea trece in subordinea Parlamentului, potrivit unui proiect de lege pregatit de Ministerul Comunicatiilor. Noua schimbare a formei de organizare a autoritatii, a treia din ultimii ani, va permite inlocuirea actualei conduceri a ANC.

Renault Megane

Miercuri, 11 Februarie 2009

Bogdan Mihailescu este noul presedinte al Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale

Bogdan Mihail Mihailescu a fost numit in functia de presedinte al Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI) prin Ordinul Ministrului comunicatiilor si societatii informationale nr. 63 din data de 4 februarie 2009, se arata intr-un comunicat al ministerului.
Absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, noul presedinte al ASSI are o experienta de peste 15 ani in domeniul IT.

Miercuri, 04 Februarie 2009

Ministerul Comunicatiilor nu va face nicio disponibilizare

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Gabriel Sandu, a declarat ca ministerul nu va face nicio disponibilizare si ca se va incadra in bugetul stabilit pentru acest an.

Joi, 29 Ianuarie 2009

Academia Oracle si ThinkQuest lanseaza un nou program dedicat cadrelor didactice

Fundatia Oracle pentru Educatie si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii din Romania au semnat un memorandum prin care se agreeaza lansarea unui nou program dedicat cadrelor didactice si menit a le imbunatati abilitatile la orele de curs.
La sediile Casei Corpului Didactic din toata tara, peste 1600 de profesori vor fi instruiti sa foloseasca platforma ThinkQuest pentru a concepe si implementa proiecte de predare online.

focality

Miercuri, 28 Ianuarie 2009

Cablurile Net City sunt abandonate pe domeniul public in Bucuresti

net_city.jpgMii de cabluri de comunicatii stau abandonate pe strazi sau rupte si atarnate de stalpi, fara ca autoritatile sa ia atitudine si sa intervina prin sanctionarea celor vinovati.
Situatia exista pe toate strazile Capitalei, acolo unde ar trebui sa se deruleze un proiect demarat, inca de anul trecut, de Primaria Capitalei, proiect care vizeaza obligarea cablistilor de a-si amplasa in subteran echipamentele si retelele de comunicatii electronice. Proiectul, denumit Net City, este dezvoltat in parteneriat public-privat in trei etape, presupunand o investitie de 90 de milioane de euro, in prima etapa, si de 75 de milioane de euro, in cea de-a doua.

Miercuri, 28 Ianuarie 2009

Institutiile publice din Bistrita-Nasaud sunt solicitate sa faca economii prin utilizarea e-mail-ului

Directorii institutiilor deconcentrate din judetul Bistrita-Nasaud au fost rugati sa comunice adresele de e-mail ale fiecarei unitati catre Institutia Prefectului, pentru ca, prin utilizarea Internet-ului, sa se faca economii la buget, prin reducerea consumului de hartie si telefonie.
Elisabeta Ilovan, director executiv in cadrul Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud, le-a cerut sefilor de deconcentrate, in cadrul sedintei Colegiului prefectural, ca, pe viitor, comunicarea dintre institutii sa se faca prin e-mail, pentru a reduce "costurile nejustificate cu hartia, faxurile si convorbirile telefonice".

Vineri, 23 Ianuarie 2009

Programul ''Instruirea in Societatea Cunoasterii'' porneste la drum

teaching-computers.jpgProgramul "Instruirea in societatea cunoasterii" urmareste dezvoltarea capitalului uman din invatamantul preuniversitar, cresterea competitivitatii cadrelor didactice si eficientizarea sistemului educational din Romania.
In cadrul proiectului ce se va desfasura in perioada ianuarie 2009 - decembrie 2010 vor fi instruiti 3000 de profesori formatori, la nivelul intregii tari. Profesorii care vor participa la acest program vor obtine la finalul instruirii un certificat.


Luni, 24 Noiembrie 2008

ZIARUL FINANCIAR: "Dragan, inca un mandat la conducerea ANIS"

Liviu Dragan, directorul general al producatorului de aplicatii informatice pentru mediul de afaceri TotalSoft, a fost reales saptamana trecuta pentru o perioada de doi ani in functia de presedinte al Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Serivicii (ANIS).
Consiliul Director al ANIS mai este format din Adrian Comanescu, director general al Altfactor Galati, Dan Garlasu, technical sales director al Oracle Romania, Radu Georgescu, presedintele Gecad Group, Florian Ivan, Microsoft ISV, Andrei Pitis, country manager IXIA Bucuresti, Adrian Purcarea, country manager Freescale Semiconductor, Dumitru Stefan, director general al ATS Targoviste si Vlad Tepelea, director general al InOne Centric, Bucuresti.Pagina 1 / 2  >>>


 
Analiza
De la digitalizarea socială la modelele disruptive de business
crahmaliuc_radu.bmp
Conceptul Internet of Everything (IoE) poate fi privit ca un al patrulea val în evoluția Internetului, de la prima undă a stabilirii unor conectivități, la valul care a cuprins economia în rețea, urmat de larga adopție a experiențelor Web. Următoarea decadă va fi dominată clar de fenomenul Internet of Everything care conectează oameni, informații și procese cu tot ansamblul de implicații sociale și de business. Aceasta va induce oarece mutații în schema clasică de competențe IT de la nivelul unei organizații, care va avea nevoie de un CDO (Chief Data/ Digitization Officer) care să aplice analiticele necesare pentru a transforma datele într-un flux dinamic de inteligență care se va integra cu alte fluxuri și procese într-o lume tot mai guvernată de informații. >> Citeste
Compania Saptamanii
Xerox aniversează 18 ani de prezență pe piața din România
xerox_5.jpg
Xerox, lider global pe piața serviciilor de management al documentelor şi de gestionare a proceselor de business, aniversează 18 ani de când oferă soluții complete pentru optimizarea fluxului de lucru cu documentele companiilor de toate dimensiunile și clienților individuali din România.
“Noi, la Xerox, am anticipat în permanenţă evoluţia pieţei şi nevoile clienţilor noştri, prin urmare suntem prima companie din ţară care, la sfârşitul anilor ‘90, am venit cu servicii privind managementul documentelor și al proceselor de business”, a spus Gabriel Pantelimon, General Manager, Xerox România. >> Citeste

Interviu
Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services: ”Lumea Geospațială 13”
Baloi_Aurel.jpg
Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services, a avut amabilitatea să ne vorbească despre cea de a 13-a ediție a evenimentului “Lumea Geospațială” și despre stadiul pieței românești și provocările momentului în domeniul sistemelor informatice geospațiale (GIS). >> Citeste
Eveniment
Cea de-a treia ediție SmartWeb Conference are loc pe 21 și 22 septembrie
smartweb2015.jpg
Anul acesta, SmartWeb Conference revine pe 21-22 Septembrie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu doua zile pline de informatii, noi idei si sfaturi practice despre CSS, Responsive Web Design, HTML5 & CSS3 si Java Script. >> Citeste

Vizitatori
counter

Powered by  Bitdefender