administratie.ro

eurourbanism.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Marti, 25 August 2015

EY România: Tehnologia informației este un outsider care încearcă să își facă loc în fruntea economiei

tastatura_glob.jpgCu un procent de doar 0,8% din creșterea economică totală de 4,3% în T1 2015, tehnologia informației este departe de a fi vedeta economiei, părând mai degrabă un outsider care încearcă să își facă loc în față, se arată într-un studiu realizat de EY România.
“Dacă ne uităm pe cifrele publicate de statistica oficială, vedem că domeniul IT a contribuit în trimestrul I din 2015 cu 7% la formarea produsului intern brut, iar în 2014 cu 5,9%. Comparativ, în T1 2015, industria a contribuit cu 21%, comerțul cu 17,5% sectorul public cu 11,1% iar imobiliarele au adus 10,5%. În ceea ce privește creșterea economică din T1 2015, dintr-un +4,3%, doar +0,8% se datorează IT-ului. Așadar, departe de a fi vedeta economiei, tehnologia informației pare mai degrabă un outsider care încearcă să își facă loc în față”, se arată în studiul citat.

Luni, 24 August 2015

Companiile de software și servicii IT din România au înregistrat anul trecut venituri în creştere cu 13% faţă de 2013

software_industry.jpgIndustria de software și servicii IT din România a înregistrat, în 2014, venituri de 2,42 miliarde de euro, în creștere cu 13% față de anul precedent, conform rezultatelor studiului “Software and IT Services in Romania”, prezentat de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS).

Luni, 24 August 2015

Mai puţin de 10% din magazinele online româneşti folosesc o platformă profesionistă de e-commerce

În prezent, mai puțin de 10% din magazinele online din România utilizează o platformă integrată de e-commerce, care să le ofere un sistem complet de comerț electronic, ce permite în timp real gestiunea de stocuri, prețuri sau procesul de facturare. Totuşi, numărul lor creşte accelerat, pe fondul maturizării pieţei şi a nevoii clienţilor de informaţii clare despre produse şi stocuri, arată datele Teamshare, una dintre cele mai importante platforme de e-commerce integrate din România.

Renault Megane

Vineri, 21 August 2015

Primul magazin în care românii pot plăti cu mobilPay Wallet

mobil_telefon.jpgÎncepând cu 1 iunie 2015, clienții hipermarketului cora de pe Șoseaua Alexandriei, din Bucureşti, îşi pot achita cumpărăturile la casă direct de pe smartphone, prin aplicația mobilPay Wallet, portofelul digital dezvoltat de NETOPIA mobilPay, liderul pieței locale de mobile payments. cora Alexandriei devine astfel primul hipermarket din România care implementează plata cu un portofel digital, urmând ca, în timp, toate magazinele cora să ofere şi acest serviciu clienţilor lor.

Joi, 20 August 2015

Educarea clienților râmăne prioritatea principală pentru peste 90% dintre companiile din domeniul IT&C

NNC Services, agenția de marketing și comunicare specializată în servicii pentru domeniul IT&C și tehnologie anunță rezultatele studiului “Comunicare și PR în domeniul IT din România”.

Studiul are la bază răspunsurile a 120 de reprezentanți - directori de marketing și comunicare, directori de vânzări, CEO, specialiști marketing și comunicare - și analizează percepțiile acestora în legătură cu acțiunile din sfera relațiilor publice și rezultatele acestora. 29% dintre respondenţi provin din companii cu până în 10 angajați, 37% din companii cu 11-50 angajați, 13% din companii cu un număr de angajați între 51 și 100, 8% din companii cu 101-200 de angajați și 14% provin din companii cu peste 200 de angajați.

Luni, 17 August 2015

Google Photos oferă stocare foto/video nelimitată cu sincronizare pentru Android, iOS, Windows şi OS X

google.jpgGoogle a anunţat noul său serviciu pentru stocarea şi back-up-ul imaginilor Photos, compania eliminând cu această ocazie dependenţa de Google+ şi completând noua ofertă cu un spaţiu nelimitat de stocare.

focality

Joi, 13 August 2015

Trei tineri clujeni care au dezvoltat o platformă cu utilizare medicală, premiați de Ambasada SUA

O companie clujeană înființată de trei tineri informaticieni, care au dezvoltat o platformă software medicală de recuperare prin jocuri, a fost premiată de Ambasada SUA.

“Prin programul ‘Antreprenorul lunii’, Ambasada SUA promovează în 2015 persoanele și companiile din România care au înțeles potențialul unei idei noi, iar apoi au venit cu o abordare plină de curaj, menită să transforme ideea în realitate”, au declarat reprezentanții ambasadei.

Vineri, 29 August 2014

CERT-RO anunță finalizarea setului de propuneri de politici publice, acte normative și proceduri în vederea prevenirii și combaterii criminalității informatice în cadrul proiectului “Sistemul național de combatere a criminalității informatice CyberCrime”

cyber_crime1.jpgCentrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică CERT-RO a urmărit ca prin implementarea proiectului “Sistemul național de combatere a criminalității informatice Cyber Crime”, Cod SMIS 37595, finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013 să realizeze un cadru de lucru adecvat, în vederea creșterii capacității de formulare a politicilor publice și de realizare a unei mai bune reglementări și planificări strategice, prin consolidarea parteneriatelor atât la nivel inter-instituțional, cât și între instituțiile publice și reprezentanții altor domenii, interesați în combaterea criminalității informatice.

Vineri, 20 Iunie 2014

Comunicat: CERT-RO anunţă difuzarea emisiunii ONLINE GUARD - tehnici de apărare împotriva ameninţărilor cibernetice

cyber_crime1.jpgÎn cadrul activităţii 9 “Campanie de conştientizare cu privire la riscurile criminalităţii informatice şi metodele de combatere a acesteia” a proiectului “Sistemul Naţional de Combatere a Criminalităţii Informatice Cyber Crime”, cod SMIS 37595” este prevăzută difuzarea emisiunii ONLINE GUARD - tehnici de apărare împotriva ameninţărilor cibernetice. Emisiunea cuprinde 11 episoade (având o durată de aproximativ 7 minute fiecare) în domeniul criminalităţii informatice şi va fi difuzată în perioada 21 iunie 2014 - 1 septembrie 2014 în fiecare week-end, sâmbătă şi duminică (în reluare) de la ora 11.50 pe postul Antena 3.


Marti, 03 Iunie 2014

Vicepremierul Oprea a inaugurat alături de premier Oficiul Consiliului Europei privind criminalitatea informatică

oprea_gabriel.jpgViceprim-ministrul pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, a convocat luni, la Palatul Victoria, o reuniune a Grupului Interministerial Strategic pentru prevenirea şi combaterea macrocriminalităţii, cu ocazia ceremoniei solemne de inaugurare a Oficiului Consiliului Europei privind criminalitatea informatică (C-PROC).
"Prin înfiinţarea la Bucureşti a acestui oficiu se creează noi oportunităţi pentru Consiliul Europei de a răspunde într-o manieră mai eficientă cererilor de asistenţă în domeniul combaterii criminalităţii informatice venite din partea statelor semnatare ale Convenţiei de la Budapesta din noiembrie 2001. Toate programele de asistenţă ale Consiliului Europei în domeniul criminalităţii informatice urmează a fi implementate prin intermediul acestui oficiu de la Bucureşti", a afirmat Gabriel Oprea.Pagina 1 / 48  >>>


 
Analiza
De la digitalizarea socială la modelele disruptive de business
crahmaliuc_radu.bmp
Conceptul Internet of Everything (IoE) poate fi privit ca un al patrulea val în evoluția Internetului, de la prima undă a stabilirii unor conectivități, la valul care a cuprins economia în rețea, urmat de larga adopție a experiențelor Web. Următoarea decadă va fi dominată clar de fenomenul Internet of Everything care conectează oameni, informații și procese cu tot ansamblul de implicații sociale și de business. Aceasta va induce oarece mutații în schema clasică de competențe IT de la nivelul unei organizații, care va avea nevoie de un CDO (Chief Data/ Digitization Officer) care să aplice analiticele necesare pentru a transforma datele într-un flux dinamic de inteligență care se va integra cu alte fluxuri și procese într-o lume tot mai guvernată de informații. >> Citeste
Compania Saptamanii
Xerox aniversează 18 ani de prezență pe piața din România
xerox_5.jpg
Xerox, lider global pe piața serviciilor de management al documentelor şi de gestionare a proceselor de business, aniversează 18 ani de când oferă soluții complete pentru optimizarea fluxului de lucru cu documentele companiilor de toate dimensiunile și clienților individuali din România.
“Noi, la Xerox, am anticipat în permanenţă evoluţia pieţei şi nevoile clienţilor noştri, prin urmare suntem prima companie din ţară care, la sfârşitul anilor ‘90, am venit cu servicii privind managementul documentelor și al proceselor de business”, a spus Gabriel Pantelimon, General Manager, Xerox România. >> Citeste

Interviu
Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services: ”Lumea Geospațială 13”
Baloi_Aurel.jpg
Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services, a avut amabilitatea să ne vorbească despre cea de a 13-a ediție a evenimentului “Lumea Geospațială” și despre stadiul pieței românești și provocările momentului în domeniul sistemelor informatice geospațiale (GIS). >> Citeste
Eveniment
Cea de-a treia ediție SmartWeb Conference are loc pe 21 și 22 septembrie
smartweb2015.jpg
Anul acesta, SmartWeb Conference revine pe 21-22 Septembrie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu doua zile pline de informatii, noi idei si sfaturi practice despre CSS, Responsive Web Design, HTML5 & CSS3 si Java Script. >> Citeste

Vizitatori
counter

Powered by  Bitdefender