administratie.ro

eurourbanism.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Vineri, 28 August 2015

Facebook a trecut pragul de un miliard de utilizatori într-o singură zi

facebook_91.jpgMai mult de 1 miliard de oameni s-au logat la rețeaua social media Facebook într-o singură zi, marcând un nou record pentru companie, a anunțat cofondatorul și CEO Facebook Mark Zuckerberg. Antreprenorul în vârstă de 31 de ani a spus că piatra de hotar este "începutul conectării întregii lumi", potrivit unui mesaj postat pe site-ul său Facebook.

Miercuri, 19 August 2015

Numele de domenii “.ro” pot conține de acum și diacritice

Utilizatorii de internet din România pot folosi diacritice în numele noi de domenii “.ro”, începând din 3 iunie, după ce administratorul acestor pagini, Romanian Top Level Domain (ROTLD), a implementat, în noaptea de 2 spre 3 iunie, o nouă versiune software privind sistemul de înregistrare a numelor de domenii.

Luni, 17 August 2015

Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services: ”Lumea Geospațială 13”

Baloi_Aurel.jpgAurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services, a avut amabilitatea să ne vorbească despre cea de a 13-a ediție a evenimentului “Lumea Geospațială” și despre stadiul pieței românești și provocările momentului în domeniul sistemelor informatice geospațiale (GIS).

Renault Megane

Vineri, 14 August 2015

De la digitalizarea socială la modelele disruptive de business

crahmaliuc_radu.bmpConceptul Internet of Everything (IoE) poate fi privit ca un al patrulea val în evoluția Internetului, de la prima undă a stabilirii unor conectivități, la valul care a cuprins economia în rețea, urmat de larga adopție a experiențelor Web. Următoarea decadă va fi dominată clar de fenomenul Internet of Everything care conectează oameni, informații și procese cu tot ansamblul de implicații sociale și de business. Aceasta va induce oarece mutații în schema clasică de competențe IT de la nivelul unei organizații, care va avea nevoie de un CDO (Chief Data/ Digitization Officer) care să aplice analiticele necesare pentru a transforma datele într-un flux dinamic de inteligență care se va integra cu alte fluxuri și procese într-o lume tot mai guvernată de informații.

Luni, 02 Iunie 2014

Google vrea să investească 1 miliard dolari în sateliţi, pentru a asigura internet în regiuni izolate

google_12.jpgGoogle intenţionează să investească peste 1 miliard de dolari într-o flotă de sateliţi pentru a extinde accesul la internet în zonele izolate ale lumii, iar proiectul va începe cu 180 de sateliţi de dimensiuni mici, au declarat surse apropiate situaţiei.
Compania americană speră să depăşească astfel dificultăţile financiare şi tehnice care au împiedicat în trecut punerea în aplicare a unor obiective similare, notează cotidianul Wall Street Journal.

Joi, 22 Mai 2014

Operatorii de telefonie mobila mizeaza pe internetul 4G

4g_2.jpgIn cadrul Zilei Comunicatiilor, principalii operatori de telefonie mobila din Romania si-au expus viziunea cu privire la viitorul industriei.
Astfel, atat Orange, cat si Vodafone sau Cosmote, dar si RCS&RDS au insistat asupra faptului ca utilizatorii se asteapta ca serviciile de telefonie mobila sa le ofere atat un volum mai mare de trafic de internet, cat si o viteza superioara.

focality

Vineri, 16 Mai 2014

Romtelecom implementează prima rețea națională 100G

romtelecom_2.jpgRomtelecom investește în modernizarea rețelei naționale prin introducerea, în premieră în România, a primelor linkuri 100G, bazate pe tehnologia IP furnizată de Cisco și DWDM ADVA.
Noua arhitectură este flexibilă și scalabilă, reduce substanțial complexitatea rețelei, crește eficiența operațională și permite trecerea la noua generație de servicii.

Luni, 28 Aprilie 2014

UPC oferă viteze de download de 200 Mbps la nivel naţional

upc-2.jpgUPC România anunţă disponibilitatea serviciului de internet de mare viteză Fiber Power 200 Mbps în toată aria de acoperire cu servicii de internet a companiei.
Lansarea internetului Fiber Power 200 Mbps a contribuit la creşterea cu 75% a vitezei medii în baza clienţilor de internet UPC, aceasta ajungând în prezent la viteze de 100 Mbps.

Vineri, 25 Aprilie 2014

Vladimir Putin: “Internetul este un proiect al CIA”

putin_1.jpgPreşedintele rus, Vladimir Putin, afirmă că Internetul este un proiect al Agenţiei Centrale de Informaţii din SUA, pledând pentru protejarea intereselor online ale Rusiei şi criticând chiar şi principalul motor rus de căutări online - Yandex -, administrat de o firmă înregistrată iniţial în Olanda.
"Internetul a fost lansat ca fiind un proiect al CIA şi încă se dezvoltă în acest fel", a declarat Vladimir Putin în cursul unui seminar media.


Joi, 24 Aprilie 2014

"Nicio țară nu trebuie să aibă o greutate mai mare decât altele" în guvernarea internetului

dilma_rousseff_brazilia.jpgPreședinta Braziliei, Dilma Rousseff, a afirmat miercuri că 'nicio țară nu trebuie să aibă o greutate mai mare decât altele' în guvernarea internetului, potrivit unui discurs rostit miercuri la deschiderea unui summit internațional ce vizează readucerea în discuție a problemei tutelei americane în domeniu, relatează AFP.
'Guvernarea internetului trebuie să fie multipartită, transparentă și deschisă tuturor. Participarea guvernelor trebuie, de asemenea, să intervină pentru ca nicio țară să nu aibă o greutate mai mare decât altele. Dorim cu adevărat relații care să fie mai democratice', a declarat șefa statului brazilian.Pagina 1 / 24  >>>


 
Analiza
De la digitalizarea socială la modelele disruptive de business
crahmaliuc_radu.bmp
Conceptul Internet of Everything (IoE) poate fi privit ca un al patrulea val în evoluția Internetului, de la prima undă a stabilirii unor conectivități, la valul care a cuprins economia în rețea, urmat de larga adopție a experiențelor Web. Următoarea decadă va fi dominată clar de fenomenul Internet of Everything care conectează oameni, informații și procese cu tot ansamblul de implicații sociale și de business. Aceasta va induce oarece mutații în schema clasică de competențe IT de la nivelul unei organizații, care va avea nevoie de un CDO (Chief Data/ Digitization Officer) care să aplice analiticele necesare pentru a transforma datele într-un flux dinamic de inteligență care se va integra cu alte fluxuri și procese într-o lume tot mai guvernată de informații. >> Citeste
Compania Saptamanii
Xerox aniversează 18 ani de prezență pe piața din România
xerox_5.jpg
Xerox, lider global pe piața serviciilor de management al documentelor şi de gestionare a proceselor de business, aniversează 18 ani de când oferă soluții complete pentru optimizarea fluxului de lucru cu documentele companiilor de toate dimensiunile și clienților individuali din România.
“Noi, la Xerox, am anticipat în permanenţă evoluţia pieţei şi nevoile clienţilor noştri, prin urmare suntem prima companie din ţară care, la sfârşitul anilor ‘90, am venit cu servicii privind managementul documentelor și al proceselor de business”, a spus Gabriel Pantelimon, General Manager, Xerox România. >> Citeste

Interviu
Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services: ”Lumea Geospațială 13”
Baloi_Aurel.jpg
Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services, a avut amabilitatea să ne vorbească despre cea de a 13-a ediție a evenimentului “Lumea Geospațială” și despre stadiul pieței românești și provocările momentului în domeniul sistemelor informatice geospațiale (GIS). >> Citeste
Eveniment
Cea de-a treia ediție SmartWeb Conference are loc pe 21 și 22 septembrie
smartweb2015.jpg
Anul acesta, SmartWeb Conference revine pe 21-22 Septembrie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu doua zile pline de informatii, noi idei si sfaturi practice despre CSS, Responsive Web Design, HTML5 & CSS3 si Java Script. >> Citeste

Vizitatori
counter

Powered by  Bitdefender