administratie.ro

eurourbanism.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Miercuri, 26 August 2015

Youtube a lansat o platformă de "streaming" pentru jocuri video, Youtube Gaming

youtube_gaming.jpgPortalul Youtube a anunțat lansarea Youtube Gaming, o platformă de "streaming" pentru jocuri video, care vrea să rivalizeze cu sistemul Twitch, al firmei Amazon. Pentru moment, Youtube Gaming este disponibil doar în SUA și Marea Britanie, prin intermediul paginii web gaming.youtube.com și al unor aplicații pentru mobile, iar în viitor se va extinde și în alte părți ale lumii.
Noul serviciu reunește într-un singur loc și organizează întregul conținut referitor la jocuri video de pe Youtube și va permite realizarea de transmisii în direct, potrivit companiei Google, proprietara acestui portal.

Marti, 25 August 2015

Vânzările de smartphone-uri au înregistrat în T2 cea mai slabă creștere din ultimii doi ani

smartphone_10.jpgGrupul american Apple, producătorul iPhone, și-a majorat cota pe piață în al doilea trimestru al acestui an, chiar dacă vânzările globale de smartphone au înregistrat cea mai slabă creștere de după 2013, potrivit unui raport publicat joi de firma de cercetare de piață Gartner Inc..
Potrivit Gartner, un număr de aproape 330 milioane de smartphone au fost vândute la nivel mondial în al doilea trimestru al acestui an, în creștere cu 13,5% comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut. Zona emergentă Asia/Pacific (excluzând China), Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa au fost regiunile cu cel mai puternic ritm de creștere, stimulate de performanțele bune ale producătorilor chinezi și locali. În schimb, vânzările de smartphone în China au înregistrat prima lor scădere din istorie, un declin de 4% în ritm anual.

Marti, 25 August 2015

RCS & RDS va introduce servicii 4G LTE de internet mobil în 25 de oraşe

Proaspăt deţinătoare a unei licenţe 4G în banda de 2600 MHz (TDD), compania RCS & RDS a anunţat că până la finalul acestui an va pune la dispoziţia clienţilor săi (noi şi existenţi) servicii de date 4G fără costuri suplimentare, disponibil la orice tio de abonament în 25 de oraşe din ţară. Tehnologia 4G le va aduce utilizatorilor Digi Mobil viteze de transfer de pana la 150 Mbps.

Renault Megane

Marti, 25 August 2015

WhatsApp Web, disponibil acum şi pentru utilizatorii iPhone

Whatsapp-WEB.jpgLansat în luna ianuarie pentru platformele Android, Windows Phone şi BlackBerry, serviciul WhatsApp Web a fost până acum absent de pe dispozitivele Apple, aparent, din cauza unor “limitări specifice platformei iOS”.
Între timp serviciul de mesagerie achiziţionat de Facebook în anul 2012 contra sumei record de 19 miliarde dolari a continuat să crească în popularitate, ajungând în luna aprilie să numere 800 milioane utilizatori activi. Extinderea către platforma iOS va da cu siguranţă un nou imbold, utilizatorii de telefoane iPhone putând acum să-şi sincronizeze conturile şi sesiunile de chat prin WhatsApp Web.

Vineri, 21 August 2015

Skype ar putea fi utilizat direct din browserul de Internet

skype.jpgSkype este una dintre cele mai utilizate aplicaţii atât pe PC şi Mac, cât şi pe platformele mobile pentru cei care vor să comunice cu cei din cercurile de cunoscuţi.

Vineri, 14 August 2015

Ce aduce nou Huawei P8, lansat oficial şi în România

huawei-p8.jpgHuawei a lansat oficial în România noul său vârf de gamă P8, la aproximativ o lună după lansarea globală şi va fi prezent în oferta principalilor operatori de telefonie mobilă şi în magazine.

focality

Marti, 03 Iunie 2014

Numărul conexiunilor GSM îl va depăși în 2015 pe cel al locuitorilor planetei

smartphone_13.jpgNumărul conexiunilor GSM îl va depăși în 2015 pe cel al oamenilor, arată un studiu realizat de compania suedeză Ericson, menționat de sudinfo.be.
Potrivit firmei, în primul trimestru al anului 2014 existau 6,8 miliarde de conexiuni mobile, acest număr urmând să crească exponențial datorită succesului internetului pe mobil.

Luni, 02 Iunie 2014

Samsung lansează smartphone-ul cu sistem de operare Tizen

samsung_Z.jpgSamsung Z, primul smartphone dezvoltat cu ajutorul platformei Tizen, a ieşit, în sfârşit, din laboratoarele firmei sud-coreene şi va putea fi testat în cadrul conferinței dezvoltatorilor de aplicații pe Tizen ce are loc începând cu 3 iunie la San Francisco.
Dispozitivul este echipat cu un ecran HD Super AMOLED de 4,8 inch și are un procesor quad-core de 2,3 GHz, 2GB RAM, 16GB memorie, tehnologie LTE şi o cameră foto de 8 megapixeli

Marti, 27 Mai 2014

Doar 40% dintre furnizorii de Internet au pagină de prezentare

ancom_2.pngConform unui raport prezentat de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în cadrul conferinţei internaţionale “Informaţia însemnă putere: instrumente de informare pentru consumatorii de telecom”, numai 40% din cei aproximativ 1.000 de furnizori de servicii de acces la internet activi pe piaţa românească de comunicaţii deţin o pagină proprie de internet.


Luni, 26 Mai 2014

Universitatea Politehnica Timișoara și-a extins infrastructura de comunicații WiFi cu bani europeni

wifi_8.jpgUniversitatea Politehnica Timișoara (UPT) "Traian Vuia" a încheiat proiectul transfrontalier HURO (Ungaria-România) 2007-2013 intitulat "Joint Cross-Border Internet Communication System of the University of Debrecen and Politehnica University of Timișoara", prin care a fost dezvoltată infrastructura de comunicații WiFi a celor doi parteneri de proiect împreună cu implementarea serviciilor EDUROAM și transmisie video la nivel transfrontalier.
"În cadrul proiectului au fost montate 200 de echipamente specifice (Access Point) pentru comunicații WiFi, conectate la un echipament central de monitorizare și gestionare.Pagina 1 / 19  >>>


 
Analiza
De la digitalizarea socială la modelele disruptive de business
crahmaliuc_radu.bmp
Conceptul Internet of Everything (IoE) poate fi privit ca un al patrulea val în evoluția Internetului, de la prima undă a stabilirii unor conectivități, la valul care a cuprins economia în rețea, urmat de larga adopție a experiențelor Web. Următoarea decadă va fi dominată clar de fenomenul Internet of Everything care conectează oameni, informații și procese cu tot ansamblul de implicații sociale și de business. Aceasta va induce oarece mutații în schema clasică de competențe IT de la nivelul unei organizații, care va avea nevoie de un CDO (Chief Data/ Digitization Officer) care să aplice analiticele necesare pentru a transforma datele într-un flux dinamic de inteligență care se va integra cu alte fluxuri și procese într-o lume tot mai guvernată de informații. >> Citeste
Compania Saptamanii
Xerox aniversează 18 ani de prezență pe piața din România
xerox_5.jpg
Xerox, lider global pe piața serviciilor de management al documentelor şi de gestionare a proceselor de business, aniversează 18 ani de când oferă soluții complete pentru optimizarea fluxului de lucru cu documentele companiilor de toate dimensiunile și clienților individuali din România.
“Noi, la Xerox, am anticipat în permanenţă evoluţia pieţei şi nevoile clienţilor noştri, prin urmare suntem prima companie din ţară care, la sfârşitul anilor ‘90, am venit cu servicii privind managementul documentelor și al proceselor de business”, a spus Gabriel Pantelimon, General Manager, Xerox România. >> Citeste

Interviu
Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services: ”Lumea Geospațială 13”
Baloi_Aurel.jpg
Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services, a avut amabilitatea să ne vorbească despre cea de a 13-a ediție a evenimentului “Lumea Geospațială” și despre stadiul pieței românești și provocările momentului în domeniul sistemelor informatice geospațiale (GIS). >> Citeste
Eveniment
Cea de-a treia ediție SmartWeb Conference are loc pe 21 și 22 septembrie
smartweb2015.jpg
Anul acesta, SmartWeb Conference revine pe 21-22 Septembrie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu doua zile pline de informatii, noi idei si sfaturi practice despre CSS, Responsive Web Design, HTML5 & CSS3 si Java Script. >> Citeste

Vizitatori
counter

Powered by  Bitdefender