administratie.ro

eurourbanism.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Joi, 19 Februarie 2009

SMART NEWS: "Studiu global pe managementul performantei aplicatiilor"

CA, reprezentata in Romania de SolvIT Networks, a anuntat astazi rezultatele unui studiu realizat cu profesionisi IT asupra modului in care privesc companiile experinta online a clientului si asupra modului in care acestea manageriaza performanta aplicatiilor.
Studiul a dezvaluit de asemenea, faptul ca 90% dintre respondenti cred ca implementarea unei solutii de Management al Performantei Aplicatiei ar duce la crearea unui proces eficace de detectare si rezolvare a problemelor legate de performanta.

Miercuri, 18 Februarie 2009

HOTNEWS.RO: "Bogdan Dumitru (Bitdefender): Urmatoarea mare amenintare va veni pe Web 2.0"

Bogdan Dumitru, managerul tehnic al echipei Bitdefender, e de parere ca urmatoarea mare amenintare de securitate va veni pe retelele sociale gen Facebook, MySpace sau Twitter. Chief Technology Officerul BitDefender spune ca nu va fi vorba neaparat de virusi "state of the art": "Partea de tehnologie va fi combinata cu partea de inginerie sociala".
Autorii de virusi au depasit stadiul de "oameni care vor sa dovedeasca ceva" si s-au organizat intr-o maniera asemanatoare companiilor de software, pentru ca virusii se produc "pentru bani. Foarte multi bani."

Miercuri, 18 Februarie 2009

ZIARUL FINANCIAR: "Hotaran, fostul CEO al Microsoft: Managerii romani sufera de sindromul one man show"

"Managerii romani, cand gresesc, spun 'altii' sau cel mult 'noi', iar cand au succes spun 'eu'", este de parere Silviu Hotaran, 54 de ani, unul dintre cei mai cunoscuti si mai longevivi manageri din industria locala de IT&C.
Hotaran si-a anuntat in toamna anului trecut plecarea de la Microsoft, dupa 12 ani, pentru a incepe un business de consultanta in management.

Renault Megane

Marti, 17 Februarie 2009

HIT.RO: "Documentele electronice vechi sunt in pericol"

Formatele digitale vechi vor putea fi, in curand, salvate printr-un proiect pan-european in valoare de peste 4 milioane de euro menit sa creeze un program care sa transforme fisierele vechi in formate de actualitate.
Proiectul Keep (Keeping Emulation Environments Portable) prevede crearea unui sistem prin care sa se poata recunoaste, deschide si utiliza toate tipurile de documente electronice din anul 1970 pana in prezent.

Marti, 17 Februarie 2009

BUSINESS STANDARD: "Si IT-ist, si antreprenor"

Tinerii antreprenori romani din domeniul IT isi pot transforma ideile in afaceri si pot chiar gasi investitorii care sa le ofere resursele financiare pentru dezvoltarea acestora, prin intermediul programului Oracle Innovate, dezvoltat de Oracle, Junior Achievement si Univesitatea Spiru Haret din Bucuresti.
Un studiu solicitat de Oracle si realizat anul trecut de Economist Intelligence Unit (EIU) a aratat ca economiile din Europa Centrala si de Est risca sa fie afectate in urmatorii cinci ani din cauza nivelului scazut al inovatiei inregistrat la nivel local. Romania se afla pe ultimul loc intre cele 12 tari studiate din Europa Centrala si de Est, dar, conform specialistilor EIU, are posibilitatea de a-si dezvolta abordarea privind inovatia.

Marti, 17 Februarie 2009

BUSINESS STANDARD: "Publicitatea pe mobil ar putea ajunge la 4,5 milioane euro in 2009"

Piata locala de publicitate pe telefonul mobil va fi anul acesta in jur de 4,5 milioane de euro, odata cu introducerea serviciilor de publicitate prin tehnologia MMS, care ar putea genera vanzari de doua milioane de euro, a declarat pentru standard.ro Stephanie Jackson senior director in cadrul diviziei de servicii online la Vodafone Romania.
Oficialul spune ca piata locala de publicitate pe mobil, din informatiile primite de la funizorii de mesaje publicitare prin SMS, a fost de aproximativ doua milioane de euro in 2008.

focality

Joi, 12 Februarie 2009

ADEVARUL: "Industria IT este imuna la recesiune"

Firmele scot la concurs posturi de informaticieni fara sa fie afectate de criza. Angajatii companiilor din domeniul tehnologiei informatiei nu sunt amenintati de disponibilizari.
Site-urile de recrutare online ofera peste doua sute de joburi in Timisoara, pentru inginerii hardware si software. Numarul locurilor de munca din domeniul IT este mentinut la inaltime de ofertele multinationalelor, care isi respecta planurile de afaceri, fara a fi amenintate de criza financiara.

Miercuri, 11 Februarie 2009

BUSINESS STANDARD: "Pretentii salariale cu 20% mai mici in IT"

Specialistii IT solicita salarii apropiate nivelului median al pietei sau chiar sub acest nivel, in conditiile in care au fost disponibilizati si isi cauta de lucru, potrivit Ariadnei Sutac, recruitment manager pentru Brainspotting, companie de recrutare specializata in domeniul IT.
"Am observat o usoara scadere a nivelului salarial la angajare fata de jumatatea anului trecut, insa nu semnificativa. Insa este foarte vizibila tendinta candidatilor de a solicita si a accepta un salariu apropiat de nivelul din prezent sau cu maximum 20% mai mare, spre deosebire de inceputul anului 2008, cand erau multe cereri ce depaseau cu peste 40-50% salariul curent", explica Ariadna Sutac.

Miercuri, 11 Februarie 2009

JURNALUL NATIONAL: "Piata scade cu 30% in 2009"

Jucatorii de pe piata locala de IT estimeaza un total de 1 milion de computere vandute in 2008. Este nivelul maxim la care ar putea ajunge piata in acest an, cu conditia unor proiecte guvernamentale.
In cel mai fericit caz, vanzarile de computere in acest an raman la nivelul lui 2008, undeva in jurul a 1.000.000 de unitati (desktop, notebook, server). In timp ce estimarile pesimiste ajung chiar la o scadere de 30%, conform unor declaratii ale jucatorilor de pe piata locala IT. Pentru 2008, s-a consemnat in Romania "victoria" notebook-urilor asupra desktop-urilor, computerele mobile detinand aproximativ 55% din piata.


Marti, 10 Februarie 2009

BUSINESS STANDARD: "Partea buna a crizei in IT

Dificultatile cu care se confrunta companiile de IT in derularea afacerilor genereaza o serie de oportunitati, precum necesitatea investitiilor in implementarea de sisteme informatice integrate pentru gestionarea afacerii, in sistemul privat si in infrastructura tehnologica, in cazul sectorului public.
De asemnenea, jucatorii recurg la un proces de optimizare a proceselor interne, iar noile produse si strategii adoptate in contextul unui mediu economic extrem de concurential conduc la o diferentiere si o rearanjare a companiilor in piata, determinata si de accentuarea procesului de maturizare, ce presupune consolidarea prin fuziuni si achizitii.Pagina 1 / 10  >>>


 
Analiza
De la digitalizarea socială la modelele disruptive de business
crahmaliuc_radu.bmp
Conceptul Internet of Everything (IoE) poate fi privit ca un al patrulea val în evoluția Internetului, de la prima undă a stabilirii unor conectivități, la valul care a cuprins economia în rețea, urmat de larga adopție a experiențelor Web. Următoarea decadă va fi dominată clar de fenomenul Internet of Everything care conectează oameni, informații și procese cu tot ansamblul de implicații sociale și de business. Aceasta va induce oarece mutații în schema clasică de competențe IT de la nivelul unei organizații, care va avea nevoie de un CDO (Chief Data/ Digitization Officer) care să aplice analiticele necesare pentru a transforma datele într-un flux dinamic de inteligență care se va integra cu alte fluxuri și procese într-o lume tot mai guvernată de informații. >> Citeste
Compania Saptamanii
Xerox aniversează 18 ani de prezență pe piața din România
xerox_5.jpg
Xerox, lider global pe piața serviciilor de management al documentelor şi de gestionare a proceselor de business, aniversează 18 ani de când oferă soluții complete pentru optimizarea fluxului de lucru cu documentele companiilor de toate dimensiunile și clienților individuali din România.
“Noi, la Xerox, am anticipat în permanenţă evoluţia pieţei şi nevoile clienţilor noştri, prin urmare suntem prima companie din ţară care, la sfârşitul anilor ‘90, am venit cu servicii privind managementul documentelor și al proceselor de business”, a spus Gabriel Pantelimon, General Manager, Xerox România. >> Citeste

Interviu
Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services: ”Lumea Geospațială 13”
Baloi_Aurel.jpg
Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services, a avut amabilitatea să ne vorbească despre cea de a 13-a ediție a evenimentului “Lumea Geospațială” și despre stadiul pieței românești și provocările momentului în domeniul sistemelor informatice geospațiale (GIS). >> Citeste
Eveniment
Cea de-a treia ediție SmartWeb Conference are loc pe 21 și 22 septembrie
smartweb2015.jpg
Anul acesta, SmartWeb Conference revine pe 21-22 Septembrie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu doua zile pline de informatii, noi idei si sfaturi practice despre CSS, Responsive Web Design, HTML5 & CSS3 si Java Script. >> Citeste

Vizitatori
counter

Powered by  Bitdefender