administratie.ro

eurourbanism.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Software / Marti, 25 August 2015

Linux românesc pentru administrație publică, educație și securitate

Kogaion_Linux.jpgCum ar fi să ai acces la un sistem de operare la fel de ușor de utilizat ca cel cu care te-ai obișnuit deja, dar gratuit, stabil și, în plus, creat în România? Grupul Român pentru Dezvoltarea Tehnologiilor derivate din Gentoo anunță lansarea sistemelor de operare Kogaion Linux și Argent Linux - distribuții românești, independente, de sine stătătoare. Două evenimente oficiale de lansare au loc la București și la Cluj: joi, 27 august, la TechHub Bucharest, ora 18:30, și sâmbătă, 29 august, la Auditorium Maximum Cluj, ora 17.
Distribuțiile Kogaion și Argent sunt puse la dispoziția utilizatorilor gratuit, public, deschis - licențele sunt gratuite, publice, deschise.

Comunicatii / Marti, 25 August 2015

WhatsApp Web, disponibil acum şi pentru utilizatorii iPhone

Whatsapp-WEB.jpgLansat în luna ianuarie pentru platformele Android, Windows Phone şi BlackBerry, serviciul WhatsApp Web a fost până acum absent de pe dispozitivele Apple, aparent, din cauza unor “limitări specifice platformei iOS”.
Între timp serviciul de mesagerie achiziţionat de Facebook în anul 2012 contra sumei record de 19 miliarde dolari a continuat să crească în popularitate, ajungând în luna aprilie să numere 800 milioane utilizatori activi. Extinderea către platforma iOS va da cu siguranţă un nou imbold, utilizatorii de telefoane iPhone putând acum să-şi sincronizeze conturile şi sesiunile de chat prin WhatsApp Web.

Companii / Marti, 25 August 2015

Oracle ajută organizațiile să dezvolte experiențele consumatorilor prin lansarea noilor Oracle Service Cloud și Oracle Social Cloud

oracle_logo.jpgOracle a inaugurat o nouă funcționalitate prin intermediul Oracle Service Cloud și Oracle Social Cloud, care ajută orgranizațiile să livreze o mai bună experiență a consumatorului și să fie mai informați atunci când iau decizii de business. Noile capacități sociale ale serviciilor pentru consumatori permit brand-urilor să crească angajamentul și viziunile de business printr-o nouă soluție a comunităților autonome, un serviciu social îmbunătățit și extinderea atenției sociale și capacităților analitice către surse de date private.

Renault Megane

News / Luni, 24 August 2015

Companiile de software și servicii IT din România au înregistrat anul trecut venituri în creştere cu 13% faţă de 2013

software_industry.jpgIndustria de software și servicii IT din România a înregistrat, în 2014, venituri de 2,42 miliarde de euro, în creștere cu 13% față de anul precedent, conform rezultatelor studiului “Software and IT Services in Romania”, prezentat de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS).

News / Luni, 24 August 2015

Mai puţin de 10% din magazinele online româneşti folosesc o platformă profesionistă de e-commerce

În prezent, mai puțin de 10% din magazinele online din România utilizează o platformă integrată de e-commerce, care să le ofere un sistem complet de comerț electronic, ce permite în timp real gestiunea de stocuri, prețuri sau procesul de facturare. Totuşi, numărul lor creşte accelerat, pe fondul maturizării pieţei şi a nevoii clienţilor de informaţii clare despre produse şi stocuri, arată datele Teamshare, una dintre cele mai importante platforme de e-commerce integrate din România.

Hardware / Luni, 24 August 2015

Intel anunţă lansarea celui mai mic calculator din lume

compute_stick.jpgIntel a anunţat lansarea pe piaţa locală a celui mai mic PC din lume, Compute Stick, un stick de doar 10 cm, dar care ascunde în el capacitatea de calcul a unui calculator mare. Acesta poate fi conectat la orice monitor HDMI care devine automat un computer complet funcţional, inclusiv televizorul. Datorită conexiunii Bluetooth 4.0, se conectează uşor la periferice precum mouse şi tastatură, iar la Internet, cu ajutorul modulului 802.11b/g/n Wi-Fi integrat.

focality

Hardware / Luni, 24 August 2015

O echipă de tineri ingineri a creat prima imprimantă 3D sută la sută românească

imprimanta3d_cluj.jpgPrima imprimantă 3D românească, construită exclusiv cu piese achiziționate de pe piața autohtonă, a fost creată anul acesta de un tânăr softist. Călin Brandabur și-a prezentat prototipul, care are o viteză de printare de cinci ori mai mare decât a unei imprimante similare de pe piață, la Techsylvania, care este cel mai mare eveniment IT din regiunea Transilvaniei și care a avut loc la începutul săptămânii la Cluj.

News / Vineri, 21 August 2015

Primul magazin în care românii pot plăti cu mobilPay Wallet

mobil_telefon.jpgÎncepând cu 1 iunie 2015, clienții hipermarketului cora de pe Șoseaua Alexandriei, din Bucureşti, îşi pot achita cumpărăturile la casă direct de pe smartphone, prin aplicația mobilPay Wallet, portofelul digital dezvoltat de NETOPIA mobilPay, liderul pieței locale de mobile payments. cora Alexandriei devine astfel primul hipermarket din România care implementează plata cu un portofel digital, urmând ca, în timp, toate magazinele cora să ofere şi acest serviciu clienţilor lor.

Companii / Vineri, 21 August 2015

Alexandru Munteanu a fost numit International Business Development Director al Allview

munteanu_alexandru.jpgAllview, brandul autohton de smartphone-uri și tablete, anunță numirea lui Alexandru Munteanu la conducerea Diviziei External Markets Allview. Compania Visual Fan, sub care activează brandul Allview, este în acest moment prezentă pe piețele IT&C din 14 țări și are în plan consolidarea poziției, alături de identificarea unor noi oportunități de dezvoltare, atât pe piețele externe în care activează în prezent, cât și în regiuni noi.


Comunicatii / Vineri, 21 August 2015

Skype ar putea fi utilizat direct din browserul de Internet

skype.jpgSkype este una dintre cele mai utilizate aplicaţii atât pe PC şi Mac, cât şi pe platformele mobile pentru cei care vor să comunice cu cei din cercurile de cunoscuţi.<<<  Pagina 2 / 206  >>>


 
Analiza
De la digitalizarea socială la modelele disruptive de business
crahmaliuc_radu.bmp
Conceptul Internet of Everything (IoE) poate fi privit ca un al patrulea val în evoluția Internetului, de la prima undă a stabilirii unor conectivități, la valul care a cuprins economia în rețea, urmat de larga adopție a experiențelor Web. Următoarea decadă va fi dominată clar de fenomenul Internet of Everything care conectează oameni, informații și procese cu tot ansamblul de implicații sociale și de business. Aceasta va induce oarece mutații în schema clasică de competențe IT de la nivelul unei organizații, care va avea nevoie de un CDO (Chief Data/ Digitization Officer) care să aplice analiticele necesare pentru a transforma datele într-un flux dinamic de inteligență care se va integra cu alte fluxuri și procese într-o lume tot mai guvernată de informații. >> Citeste
Compania Saptamanii
Xerox aniversează 18 ani de prezență pe piața din România
xerox_5.jpg
Xerox, lider global pe piața serviciilor de management al documentelor şi de gestionare a proceselor de business, aniversează 18 ani de când oferă soluții complete pentru optimizarea fluxului de lucru cu documentele companiilor de toate dimensiunile și clienților individuali din România.
“Noi, la Xerox, am anticipat în permanenţă evoluţia pieţei şi nevoile clienţilor noştri, prin urmare suntem prima companie din ţară care, la sfârşitul anilor ‘90, am venit cu servicii privind managementul documentelor și al proceselor de business”, a spus Gabriel Pantelimon, General Manager, Xerox România. >> Citeste

Interviu
Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services: ”Lumea Geospațială 13”
Baloi_Aurel.jpg
Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services, a avut amabilitatea să ne vorbească despre cea de a 13-a ediție a evenimentului “Lumea Geospațială” și despre stadiul pieței românești și provocările momentului în domeniul sistemelor informatice geospațiale (GIS). >> Citeste
Eveniment
Cea de-a treia ediție SmartWeb Conference are loc pe 21 și 22 septembrie
smartweb2015.jpg
Anul acesta, SmartWeb Conference revine pe 21-22 Septembrie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu doua zile pline de informatii, noi idei si sfaturi practice despre CSS, Responsive Web Design, HTML5 & CSS3 si Java Script. >> Citeste

Vizitatori
counter

Powered by  Bitdefender