administratie.ro

eurourbanism.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Marti, 18 August 2015 Alte articole din Hardware
 

Lenovo Tablet Yoga 2 Pro - tableta supradimensionată, fără concurență directă pe piața românească

tableta lenovo.jpg

Lenovo Group este cel mai mare producător mondial de PC-uri, datele la finalul primului trimestru din 2015 indicând o cotă de piață record - 20,9%. La 10 ani de la achiziția diviziei de PC-uri de la IBM, chinezii de la Lenovo au ajuns astăzi una dintre cele mai inovative companii la nivel mondial, iar pe piața smartphone-urilor și tabletelor sunt numărul trei mondial.


Pe fondul scăderii vânzărilor mondiale de tablete, grupul chinez Lenovo este unul din puținii producători de tablete ale cărui vânzări au crescut în primul trimestru, cu un avans de 23%, până la 2,5 milioane unități, grație gamei largi de produse și prețurilor reduse, susține International Data Corporation (IDC).

După ce au făcut studii care au arătat ca 88% din utilizatori consumă cantități mari de conținut digital acasă, iar mai mult de jumătate urmăresc săptămânal programe TV pe astfel de gadget-uri, cei de la Lenovo au lansat o tabletă supradimensionată, cu ecran de 13,3 inci. Lenovo Tablet Yoga 2 Pro a fost lansată în România la finalul anului trecut și, dotată cu proiector integrat Pico și sistem audio cu subwoofer, nu are practic un concurent direct pe piața locală.

Cu o greutate de 950 grame și un ecran generos, nu doar pentru cei care vor să se uite la filme, tableta Yoga 2 Pro nu este totuși incomodă pentru utilizator, datorită design-ului inovator. În plus, poate fi pusă pe birou, cu ajutorul standului, și permite patru moduri de utilizare " Susținere, Înclinat, Ridicat și Suspendat. În partea inferioară există un cilindru care adăpostește bateria de mare capacitate și, la fel ca la modelele anterioare, există piciorul rabatabil pentru susținere, dar de această dată Lenovo a decupat o porțiune din piciorul de sprijin pentru a permite atârnarea tabletei de orice sistem de susținere, pentru utilizarea în modul ‘Hang’.

Deși este o tabletă de dimensiuni mari, totul pare foarte ușor și normal când îi utilizezi diversele funcții, singurele momente când utilizatorul se poate simți … mai ciudat fiind atunci când Yoga 2 Pro este folosită ca și cameră foto, deși este greu să reziști acestei tentații pentru că poți face fotografii frumoase cu camera principală de 8 MP, cu un obiectiv cu deschidere f 2.2, sticlă cu reducere avansată a reflexiilor și focalizare automată.

Procesorul este Intel Atom Z3745, iar sistemul de operare Android 4.4 KitKat. Memoria RAM este de 2 GB, iar capacitatea de stocare este de 32 GB, fiind acceptate carduri microSD de până la 64 GB. Fișierele și fotografiile sunt deschise rapid, iar trecerea de la o aplicație la alta se face fluid, fără întârzieri. Autonomia tabletei este ridicată, chiar dacă pe parcursul testului nu am obținut niciodată performanța de 15 ore indicată de producător. Chiar în condiții de utilizare intensă și cu perioadă minimală de stand-by, am obținut o autonomie de cinci ore, rezonabilă ținând cont de faptul că ecranul high-resolution este mare, de 13,3 inci.

Un alt punct forte al tabletei Lenovo este sunetul captivant. Sistemul integrat de sunet, de 8 W, oferă o experiență audio interesantă grație celor două difuzoare frontale cu incintă mare și subwoofer-ului JBL, cu procesare audio Wolfson Master HiFi și sunet surround Dolby.

Excelentă ca tabletă de entertainment în casă, cu un ecran QHD care oferă imagini HD uimitoare și cu unghi de vizualizare larg (178 grade) și cu un proiector integrat de calitate, care proiectează un ecran de până la 50 de inci pe orice perete, Yoga Tablet 2 Pro nu poate fi considerată totuși un substitut pentru un sistem home theater.

Pe ansamblu, impresia este una pozitivă, iar Lenovo Tablet Yoga 2 Pro este poate cea mai inovatoare tabletă lansată în ultima perioadă. Ne-a plăcut inclusiv interfața simplificată Android, deși unii utilizatori îi reproșează o asemănare prea evidentă cu iOS. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Hardware


Renault Megane
focality 
Analiza
De la digitalizarea socială la modelele disruptive de business
crahmaliuc_radu.bmp
Conceptul Internet of Everything (IoE) poate fi privit ca un al patrulea val în evoluția Internetului, de la prima undă a stabilirii unor conectivități, la valul care a cuprins economia în rețea, urmat de larga adopție a experiențelor Web. Următoarea decadă va fi dominată clar de fenomenul Internet of Everything care conectează oameni, informații și procese cu tot ansamblul de implicații sociale și de business. Aceasta va induce oarece mutații în schema clasică de competențe IT de la nivelul unei organizații, care va avea nevoie de un CDO (Chief Data/ Digitization Officer) care să aplice analiticele necesare pentru a transforma datele într-un flux dinamic de inteligență care se va integra cu alte fluxuri și procese într-o lume tot mai guvernată de informații. >> Citeste
Compania Saptamanii
Xerox aniversează 18 ani de prezență pe piața din România
xerox_5.jpg
Xerox, lider global pe piața serviciilor de management al documentelor şi de gestionare a proceselor de business, aniversează 18 ani de când oferă soluții complete pentru optimizarea fluxului de lucru cu documentele companiilor de toate dimensiunile și clienților individuali din România.
“Noi, la Xerox, am anticipat în permanenţă evoluţia pieţei şi nevoile clienţilor noştri, prin urmare suntem prima companie din ţară care, la sfârşitul anilor ‘90, am venit cu servicii privind managementul documentelor și al proceselor de business”, a spus Gabriel Pantelimon, General Manager, Xerox România. >> Citeste

Interviu
Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services: ”Lumea Geospațială 13”
Baloi_Aurel.jpg
Aurel Băloi, Director General, Intergraph Computer Services, a avut amabilitatea să ne vorbească despre cea de a 13-a ediție a evenimentului “Lumea Geospațială” și despre stadiul pieței românești și provocările momentului în domeniul sistemelor informatice geospațiale (GIS). >> Citeste
Eveniment
Cea de-a treia ediție SmartWeb Conference are loc pe 21 și 22 septembrie
smartweb2015.jpg
Anul acesta, SmartWeb Conference revine pe 21-22 Septembrie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu doua zile pline de informatii, noi idei si sfaturi practice despre CSS, Responsive Web Design, HTML5 & CSS3 si Java Script. >> Citeste

Vizitatori
counter

Powered by  Bitdefender