administratie.ro

eurourbanism.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Vineri, 20 Decembrie 2013 Alte articole din Internet
 

România ocupă ultimul loc în UE la accesarea Internetului

internet_4.jpgPotrivit datelor Eurostat, institutul de statisticã al CE, circa 42% dintre români nu au utilizat niciodată Internetul, dublu faţă de nivelul din Uniunea Europeanã, iar serviciile online ale autorităţilor sunt accesate de numai 5% din populaţia României, comparativ cu o medie de 41% în UE.
În clasamentul ţărilor ai căror locuitori nu au utilizat niciodată Internetul, mai punctează Bulgaria (41%), Grecia (36%), Italia (34%), Portugalia (33%) şi Polonia (32%).

Conform raportului, 32% dintre români spun că accesează zilnic internetul, iar 13% o fac săptămânal, în timp ce 58% dintre gospodăriile României au acces la internet, iar 56% au la dispoziţie viteze broadband. La nivelul UE, 79% din populaţie are acces la internet, iar 76% la servicii în bandă largă. Totodată, 62% dintre europeni intră zilnic pe net, 10% săptămânal, iar 21% nu au utilizat niciodată internetul.

Cu o rată de accesare de numai 5%, România este şi în coada clasamentului în ceea ce priveşte utilizarea serviciilor online ale statului, cu mult în urma Italiei (21%) şi Bulgariei (23%), asta în timp ce la nivelul UE 41% dintre cetăţeni îşi plătesc taxele online sau utilizează servicii oferite de guvern şi autorităţile locale pe internet.

Dintre românii care accesează aceste servicii, 54% îşi gestionează taxele online, 25% solicită diverse documente personale, iar 27% revendică transferuri sociale, se arată în raportul Eurostat.

În replică, în Danemarca 85% din cetăţeni accesează astfel de servicii, urmată de Olanda (79%), Suedia (78%), Finlanda (69%), Franţa (60%), Luxemburg (56%), Austria (54%) şi Slovenia (52%).


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Internet


Renault Megane
focality 
Analiza
Cum poți crește eficiența angajaților lăsându-i să zburde în social media
crahmaliuc_radu_2.jpeg
Scriam acum mai mult de doi ani despre oportunitățile pe care le oferă social media pentru companii, comentând o amplă dezbatere online legată de eficiența angajaților care au acces la open media și la rețelele sociale în timpul orelor de program și de pe computerele de la birou.
Concluzia dezbaterii a fost că pentru multe dintre situațiile în care navigarea prin mediile sociale poate ridica probleme de eficiență, legate de timpul efectiv pe care angajații îl alocă pentru schimburile de informații utile pentru o companie, există mai multe soluții, dar că cele mai realiste se bazează pe experiența managementului și că totul se rezumă la o problemă de încredere din partea angajatorului. >> Citeste
Compania Saptamanii
eMag deţine 50% din retailul online din Bulgaria
emag.bg.png
Magazinul online eMag, cel mai mare jucător de pe piaţa de retail online IT&C din România, a ajuns la cotă de piaţă de 50% în Bulgaria, la un an de la lansare, şi estimează că într-un an va deveni lider şi în Ungaria, unde şi-a lansat operaţiunile în urmă cu o lună, scrie Mediafax.
"Am reuşit afară, avem 50% cotă de piaţă în Bulgaria într-un an. Am început în Ungaria acum o lună şi deja am ajuns la 100 de comenzi pe zi. În Ungaria ne întalnim cu jucători mai mari, precum Tesco. Credem că într-un an vom deveni lideri de piaţă şi în Ungaria", a declarat directorul general al eMag, Iulian Stanciu. >> Citeste

Interviu
Răzvan Cotovelea (MSI): “Orice politică fiscală nouă trebuie să fie foarte bine justificată”
cotovelea_razvan.jpg
Ministrul pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea, nu exclude introducerea de noi facilități fiscale pentru sectorul IT "dacă spațiul bugetar va permite" și numai în baza unor studii de impact.
Șeful MSI a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES, despre politicile ministerului în 2014, stadiul privatizării companiei Poșta Română, elaborarea unui pachet legislativ privind securitatea cibernetică, dar și despre absorbția fondurilor europene. >> Citeste
Eveniment
Conferinţa IT Camp 2014, axată pe tehnologii Microsoft, programată în luna mai
itcamp_1.jpg
CodeCamp și ITSpark organizează cea de a patra ediție a Conferinței IT Camp în perioada 22-23 mai la Grand Hotel Italia din Cluj - Napoca.
Conferința vizează profesioniștii implicați în implementări ale tehnologiilor Microsoft și managerii cu rol decizional care doresc să fie la curent cu ultimele tehnologii, să-și îmbogățească cunoștințele tehnice și care urmăresc participarea la training-uri cu adevărat eficiente, bazate pe tehnologiile disponibile astăzi. >> Citeste

Vizitatori
counter

Powered by  Bitdefender