administratie.ro

eurourbanism.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Vineri, 20 Decembrie 2013 Alte articole din Internet
 

România ocupă ultimul loc în UE la accesarea Internetului

internet_4.jpgPotrivit datelor Eurostat, institutul de statisticã al CE, circa 42% dintre români nu au utilizat niciodată Internetul, dublu faţă de nivelul din Uniunea Europeanã, iar serviciile online ale autorităţilor sunt accesate de numai 5% din populaţia României, comparativ cu o medie de 41% în UE.
În clasamentul ţărilor ai căror locuitori nu au utilizat niciodată Internetul, mai punctează Bulgaria (41%), Grecia (36%), Italia (34%), Portugalia (33%) şi Polonia (32%).

Conform raportului, 32% dintre români spun că accesează zilnic internetul, iar 13% o fac săptămânal, în timp ce 58% dintre gospodăriile României au acces la internet, iar 56% au la dispoziţie viteze broadband. La nivelul UE, 79% din populaţie are acces la internet, iar 76% la servicii în bandă largă. Totodată, 62% dintre europeni intră zilnic pe net, 10% săptămânal, iar 21% nu au utilizat niciodată internetul.

Cu o rată de accesare de numai 5%, România este şi în coada clasamentului în ceea ce priveşte utilizarea serviciilor online ale statului, cu mult în urma Italiei (21%) şi Bulgariei (23%), asta în timp ce la nivelul UE 41% dintre cetăţeni îşi plătesc taxele online sau utilizează servicii oferite de guvern şi autorităţile locale pe internet.

Dintre românii care accesează aceste servicii, 54% îşi gestionează taxele online, 25% solicită diverse documente personale, iar 27% revendică transferuri sociale, se arată în raportul Eurostat.

În replică, în Danemarca 85% din cetăţeni accesează astfel de servicii, urmată de Olanda (79%), Suedia (78%), Finlanda (69%), Franţa (60%), Luxemburg (56%), Austria (54%) şi Slovenia (52%).


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Internet


focality
Renault Megane 
Analiza
Mișcări de trupe și încordări de mușchi în arena marilor jucători din Cloud
crahmaliuc_radu_2.jpeg
Atmosfera relativ pasivă din ultima perioadă, în care se părea că toți marii jucători își trag puțin sufletul după calvalcada tehnologiilor cloud din ultimii 3-4 ani, a fost animată de o serie de anunțuri successive care contrazic aparențele și amplifică un nivel de competitivitate destul de ridicat.
Astfel, încă pe la sfârșitul lunii Ianuarie, a făcut oarece vâlvă declarația lui Larry Ellison prin care vizionarul Oracle afirma că tradiționalii competitori IBM și SAP nu mai sunt considerați ca principali rivali și că noua orientare către cloud modifică radical raporturile de forțe, translatând competiția către noua generație de companii cloud, precum Amazon sau Salesforce. >> Citeste
Compania Saptamanii
Vodafone este cea mai de încredere reţea de telefonie mobilă pentru români
vodafone_3.jpg
Vodafone România a câştigat premiul Trusted Brand la secţiunea “Reţeaua de telefonie mobilă”, în evaluarea anuală publicată de Reader’s Digest.
Trusted Brands 2014 s-a desfăşurat concomitent în 10 ţări europene, printre care şi România, iar participanţii la sondaj nu au primit variante de răspuns, ci au nominalizat ei înşişi mărcile în care au încredere şi le-au evaluat apoi în funcţie de “Calitate”, “Valoare excelentă”, “Imagine puternică”, “Înţelegerea nevoilor clienţilor” şi „Responsabilitate socială”. >> Citeste

Interviu
Jean-Francois Fallacher (CEO Orange): “România este pe primele locuri la nivel mondial în ceea ce privește tehnologiile de vârf”
fallacher_orange.jpg
România se situează pe primele locuri la nivel mondial în ceea ce privește tehnologiile de vârf, iar piața românească de telecomunicații continuă să fie foarte dinamică și foarte competitivă, a declarat vineri, într-un interviu acordat Agerpres,
Jean-Francois Fallacher, chief executive officer Orange România. Acesta a subliniat că România se află pe locul al treilea la nivel mondial în funcție de viteza serviciilor de Internet, după Coreea de Sud și Japonia.
Fallacher a mai vorbit despre caravana '4G discovery tour', dar și despre obiectivele companiei. >> Citeste
Eveniment
Conferinţa Dev Talks are loc pe 11 iunie
dev-talks.jpg
Dev Talks, un eveniment de dezvoltare personală și profesională pentru cei care sunt interesați de evoluția tehnologică din zonele web, online, cloud computing și big data, va avea loc pe 11 iunie la Radisson Blu şi va reuni 350 de dezvoltatori şi profesionişti IT, peste 20 de speakeri locali şi internaţionali, 7 ore de conţinut tehnic şi discuţii de tip panel susţinute de experţi în domeniul lor de activitate.
În cadrul Dev Talks vor fi dezbătute ultimele noutăți, tendințe și provocări din domeniul tehnologiei. >> Citeste

Vizitatori
counter

Powered by  Bitdefender